PEA Palmitoylethanolamide

Palmitoylethanolamide, PEAis een lichaamseigen stof die in de cel aangemaakt kan worden als reactie op bepaalde prikkels. Ook bevat voedsel kleine hoeveelheden van deze stof, met name eieren, pinda’s, soja, (orgaan)vlees en vis. De werking van PEA is in de jaren 90 ontdekt door Nobelprijswinnares Rita Levi-Montalcini. Sinds die tijd zijn er vele onderzoeken gedaan met PEA en is er gaandeweg meer bekend geworden over het werkingsmechanisme. Er bestaan meer dan 300 wetenschappelijke publicaties over deze stof. In bepaalde situaties waarbij er een verhoogde behoefte bestaat, kan het zinvol zijn extra PEA te nemen in de vorm van een supplement. Omdat PEA lichaamseigen is, wordt het uitstekend opgenomen uit de darm en gemakkelijk getransporteerd naar de weefsels. Na gebruik wordt het eenvoudigweg in de cel afgebroken tot zijn bouwstenen. (bron: Vitals)

Artikelen 1 tot 12 van 16 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Artikelen 1 tot 12 van 16 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2