AOV 700 Vetzuren

De visolie en visgelatine die AOV gebruikt in haar supplementen wordt gewonnen uit duurzaam gevangen vis (ansjovis en sardines).Hiervoor wordt samengewerkt met het Wereld Natuur Fonds. Ben je op zoek naar een aanvulling op jouw dagelijkse voeding in de vorm van een vetzuursupplement? Neem dan een kijkje in het diverse assortiment van AOV.

6 artikel(en)

per pagina

6 artikel(en)

per pagina

AOV 700 Vetzuren 

De visolie en visgelatine die AOV gebruikt in haar supplementen wordt gewonnen uit duurzaam gevangen vis (ansjovis en sardines). 721 Krillolie van AOV wordt gewonnen uit de Euphasia superba, een krillsoort die rond de zuidpool leeft. Krill is een klein, garnaalachtig schaaldiertje dat zich voedt met plankton en algen. De voor AOV gevangen krill wordt op duurzame en milieuvriendelijke wijze verkregen. Deze ecologisch verantwoorde vangstmethode kent geen ongewenste bijvangst van vis of zeehonden. Hiervoor wordt samengewerkt met het Wereld Natuur Fonds.

Is jouw voedingspatroon in balans?

Vetten zijn bronnen van energie, vitamines en essentiële vetzuren. Vet in eten en drinken is een mengsel van onverzadigd vet en verzadigd vet. Onverzadigde vetten worden ook wel gezien als ‘goede vetten’. Zo ondersteunen de onverzadigde vetzuren EPA en DHA het hart* en een normale bloeddruk** en is ALA goed voor de cholesterolspiegel. Omega 3 en omega 6 zijn de bekendste onverzadigde vetzuren. Beide moeten in voldoende mate in de voeding voorkomen. Daarbij is het belangrijk dat de verhouding tussen de verschillende soorten onverzadigd vet in de voeding in balans is.

De vetzuren zijn op te splitsen in onder meer EPA, DHA, ALA, LA en GLA:

Omega 3 vetzuren bestaan onder andere uit DHA en EPA. Deze vetzuren houden de normale bloeddruk in stand** en hebben een gunstige invloed op het hart*.
Het bekendste omega 6 vetzuur is linolzuur (LA). Linolzuur komt voor in plantaardige oliën, boter en in bak- en braadvetten
Gammalinoleenzuur (GLA) is ook een omega 6 vetzuur. GLA is afkomstig uit zaden van de teunisbloem, de borageplant en zwarte bessen en komt in de dagelijkse voeding nauwelijks voor
Alfa-linoleenzuur (ALA) is een omega 3 vetzuur en draagt bij een dagelijkse inname van 2 gram bij aan de instandhouding van normale cholesterolgehalten in het bloed. ALA komt naast lijnzaad ook voor in raapzaad-, en sojaolie en in walnoten. Uit lijnzaadolie kan het lichaam zelf de vetzuren DHA en EPA maken. Niet alle soorten vetten komen in voldoende mate in elk voedingspatroon voor. De omega 3 vetzuren EPA en DHA zitten voornamelijk in vis. Een gevarieerde voeding is belangrijk om een tekort in de voeding te voorkomen. Niet iedereen haalt de richtlijn van tweemaal vis per week.

* Het gunstige effect voor het hart wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg EPA en DHA.
** Het gunstige effect voor bloeddruk wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 3 gram EPA en DHA. De dagelijkse inname van EPA en DHA mag samen niet meer dan 5 gram bedragen.
*** Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 2 g ALA