Rode gist rijst (ook wel red yeast rice) is een belangrijk onderdeel van de Aziatische keuken. Het wordt er al eeuwenlang in grote hoeveelheden geconsumeerd. Rode gist rijst ontstaat door fermentatie van rijst met de gist Monascus purpureus waardoor de rijst een donkerrode kleur krijgt. Tijdens het fermentatieproces ontstaan de kenmerkende inhoudsstoffen. De belangrijkste daarvan is monacoline K. Als basis voor Vitals Rode Gist Rijst met 2,5 mg monacoline K wordt biologisch geteelde rijst gebruikt, die niet behandeld is met pesticiden en die vrij is van gentechniek.
(Voorlopig) Toegestane gezondheidsclaims:
Geen.
Samenstelling per capsule: |
|
Monacoline K (uit biologische rode gist rijst) | 2,5 mg |
Gebruik:
1 capsule per dag bij een maaltijd met water innemen. Houd u aan de aanbevolen dosering. De dagelijkse hoeveelheid van minder dan 3 mg monacolinen mag niet worden overschreden.
Geschikt voor vegetariërs en veganisten.
Let op:
Dit product mag niet worden geconsumeerd door zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven, kinderen jonger dan 18 jaar en volwassenen ouder dan 70 jaar. Raadpleeg een arts als u gezondheidsproblemen ervaart tijdens gebruik van dit product. Dit product mag niet worden geconsumeerd als u cholesterolverlagende geneesmiddelen neemt of als u al andere producten met rode gist rijst gebruikt.
Ingrediënten:
Rijstebloem* (Oryza sativa), Rode gist rijst* (Monascus purpureus; bevat monacoline K), hydroxypropylmethylcellulose (plantaardige capsule).
*van biologische oorsprong
Dit product is een voedingssupplement (Fytonutriënt).