Vitamine D

Vitamine D is een essentiële vitamine. Heel formeel is vitamine d geen vitamine, maar een verzameling van vetoplosbare hormonen die je lichaam zelf kan maken. Om dit proces mogelijk te maken is zonlicht (  UV – ultraviolet licht) nodig. Daarom wordt vitamine D ook wel de zonnevitamine genoemd.  Tussen mei en oktober hebben we de meeste zonneschijn, maar we staan natuurlijk niet elke dag buiten en onze zon is niet altijd krachtig.   

Twee belangrijke vormen van vitamine d (calciferol) zijn  vitamine d2 (ergocalciferol) en vitamine d3 (cholecalciferol). De vitamine d2 is een plantaardige vorm en de vitamine d3 is afkomstig van dierlijke oorsprong. Het is juist de vitamine d3 die goed opneembaar is en waarvan wordt aangegeven dat deze efficiënter is dan de vitamine d2.  De aanbevolen en maximaal toegestane hoeveelheden zijn in de loop van de jaren sterk omhoog gegaan

De vitamine d supplementen zijn veelal capsules of in vloeibare druppelvorm verkrijgbaar. De capsule slikt gemakkelijk weg met water, mensen met slikproblemen kunnen kiezen voor de gemakkelijke vloeibare vorm. Tevens zijn er uiteenlopende doseringen beschikbaar. Wenst u geen vitamine d3 supplement van dierlijke oorsprong dan is ook vitamine d2 in plantaardige vorm leverbaar.

 

Artikelen 37 tot 48 van 176 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5
  5. 6

Artikelen 37 tot 48 van 176 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5
  5. 6